Uw werknemer wordt verdacht van een misdrijf, kunt u nu de arbeidsovereenkomst beëindigen?

Datum 30-03-2015
Bericht geschreven door: mr. P. (Peter) van Rossum, advocaat

Uw werknemer wordt verdacht van een misdrijf, kunt u nu de arbeidsovereenkomst beëindigen?

Helaas komt het wel eens voor: uw werknemer wordt verdacht van een misdrijf of, erger nog, uw werknemer wordt veroordeeld. Wellicht is dit voor u een reden om de arbeidsovereenkomst te gaan beëindigen. Mag dat?

 
Privé of werkgerelateerd
Eerst dient vastgesteld te worden of het misdrijf heeft plaatsgevonden in de privésfeer danwel dat het misdrijf werkgerelateerd is. Werkgerelateerd hoeft overigens niet te betekenen dat het misdrijf tijdens werktijd heeft plaatsgevonden; een misdrijf gepleegd na werktijd kan derhalve werkgerelateerd zijn.

Is het gepleegde misdrijf werkgerelateerd dan is het eerder toegestaan om de arbeidsovereenkomst te beëindigen dan wanneer het misdrijf heeft plaatsgevonden in de privésfeer. Wanneer het misdrijf heeft plaatsgevonden in de privésfeer kan niet snel tot ontslag worden overgegaan, omdat het misdrijf namelijk niet gerelateerd is aan het werk.

 
Ontslag op staande voet
Afhankelijk van de aard van het misdrijf kan er ontslag op staande voet gegeven worden of, als dit te veel risico’s met zich meebrengt, een ontbindingsverzoek via de rechter. Voor u als werkgever is het zaak om u goed voor te laten lichten of een ontslag op staande voet stand zal houden en hoe u de risico’s op een loonvordering kunt beperken. Van Rossum Advocaten kan u daarbij adviseren.

 
(voorlopige) Hechtenis
Het kan voorkomen dat uw werknemer in voorlopige hechtenis wordt genomen. Mag u uw werknemer dan ontslaan?

In de meeste gevallen luidt het antwoord: nee, dat mag niet. Wat mag in zo’n geval wel? Wel kunt u de loonbetaling stoppen gedurende de tijd dat uw werknemer niet kan werken. U dient dit altijd goed vast te leggen. Van Rossum Advocaten kan u daarbij van dienst zijn.

Wat als uw werknemer wordt veroordeeld voor een in de privésfeer gepleegd misdrijf en een lange gevangenisstraf uit moet zitten ofwel dat u uw werknemer, gezien de aard van het misdrijf, niet meer binnen uw onderneming kunt handhaven. Mag u uw werknemer dan ontslaan? Afhankelijk van de omstandigheden kunt u de rechtbank verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De grondslag daarvoor is een verstoorde arbeidsrelatie, aangezien het vertrouwen in de werknemer weg is. Van Rossum Advocaten kan u adviseren welke mogelijkheid voor u de beste is. Vanzelfsprekend kunnen wij het verzoek namens u indienen.
 
Wilt u eerst meer informatie of heeft u een andere vraag? Belt u ons gerust eens voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via 0591-646882.