Kom sterker uit de crisis met uw bedrijf

Datum 26-11-2012
Bericht geschreven door: mr. P. (Peter) van Rossum, advocaat
Kan de organisatie van uw bedrijf beter? Heeft uw bedrijf een verkeerde kostenstructuur of teveel schulden? Indien zulke zaken niet worden aangepakt, zouden ze in deze magere economische tijden kunnen leiden tot beëindiging of zelfs faillissement van uw bedrijf. Om sterker uit de crisis te komen en een beëindiging of faillissement te voorkomen, kunt u het maken van ‘een doorstart’ van uw bedrijf overwegen. Een doorstart maken kan raadzaam zijn wanneer de continuïteit van uw bedrijf in gevaar is; u kunt doorgaan met uw bedrijf in een gewijzigde vorm waarbij de goede onderdelen worden behouden en de slechte onderdelen worden afgestoten of beëindigd.

Bij een doorstart kan het rendement van een onderneming worden verbeterd, maar ook kan er worden gezorgd voor betere bescherming van het bedrijfskapitaal, omzet, inkomen en klantenrelaties.

Om een doorstart te realiseren wordt er vaak een combinatie van verschillende instrumenten ingezet om de doelstellingen van uw bedrijf te bereiken. Onder andere herfinanciering, kostenreductie, of het inbrengen van een andere rechtspersoon kunnen leiden tot een gezonder bedrijf. Dergelijke maatregelen leggen beslag op de gehele bedrijfsuitvoering, daarom is het noodzakelijk om hierover weloverwogen en deskundig advies in te winnen.

Bel met mr. Peter van Rossum om de mogelijkheden van een doorstart te bespreken op 0591-646882.