Scheiden en de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, gemakkelijker wel.

Datum 03-06-2015
Bericht geschreven door:
Onlangs heeft de Belastingdienst een site gelanceerd waarop diverse vragen over scheiding en belastingen worden beantwoord: www.belastingdienst-scheiden.nl. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verdeling van de spaargelden, wie wat bij de belastingaangifte invult, hoe het zit met partneralimentatie, toeslagen en andere vragen die met belastingen samenhangen.

Een scheiding heeft nu eenmaal vaak financiële en fiscale gevolgen. Met deze site wil de Belastingdienst het voor ex-partners gemakkelijker maken om deze gevolgen te overzien. Op de site worden veel voorkomende praktijksituaties behandeld. Daarnaast wordt met behulp van animatiefilmpjes uitgelegd op welke fiscale kwesties ex-partners moeten letten. Het gaat dan niet alleen om algemene belastingzaken. Door middel van een speciale module kunnen ex-partners hun eigen situatie globaal belastingtechnisch analyseren.
 
Op de reguliere site van de Belastingdienst, www.belastingdienst.nl, en de site van de overheid, www.rijksoverheid.nl, is overigens ook veel informatie te vinden over belastingtechnische en algemene kwesties rond familie, jeugd en gezin.
 
Overweegt u om te scheiden en wenst u daarover informatie, dan wijs ik u op ons gratis intakegesprek van maximaal een half uur. U kunt daarvoor per telefoon (0591 – 646882) of per email (info@vanrossumadvocaten.nl) een afspraak maken met mr. J. de Graaf-Bakker, familierechtadvocaat.