Sponsoring

Wij sponsoren jong talent Lisa Bouwers, wielrenster op de weg en op de veldrijfiets.

In het stuk hieronder vertelt ze over haar carrière en haar ambities. 

Mijn naam is Lisa Bouwers, ik ben zestien jaar oud en een fanatieke wielrenster. Ik rijd wedstrijden op de weg en op de veldrijfiets. Samen met mijn vader ga ik het hele land door om wedstrijden te kunnen rijden. Wedstrijden waar de besten van mijn leeftijdscategorie aan meedoen. Vaak zijn die wedstrijden in het zuiden van Nederland. Zo heb ik deelgenomen aan de Marianne Vos Classic in Wijk en Aalburg en de Wim Hendriks Trofee van Terneuzen naar Koewacht. 
De Belgische voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem heb ik al meerdere keren verreden. Komend seizoen rijd ik wedstrijden als junior dame, onder de 19 jaar. Ik moet dan minimaal 60 kilometer fietsen met een wedstrijd. 

Ik bereid me altijd samen met mijn ploeggenoten en trainers voor op mijn wedstrijden. Mijn vader helpt daar ook altijd bij. Ik ga nadat papa mijn benen heeft gemasseerd en mijn trainers de wedstrijd met ons hebben doorgenomen met mijn ploeggenoten een warming up doen. Vaak kletsen we dan even bij en trekken we even wat sprintjes zodat we alvast een beetje adrenaline hebben waardoor de start goed gaat.
 
Als het startteken is gegeven dan schreeuwt papa altijd nog even wat bemoedigends naar mij. Daarna wacht hij tot we weer passeren maar soms trekt hij er met de auto op uit om op verschillende punten langs het parcours te kijken. Soms geeft hij dan wat eten of drinken aan maar meestal moedigt hij mij aan. Dit vind ik altijd heel fijn.

Dit ben ik in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap in Philippine in 2018. Het was een hele zware wedstrijd. De foto is gemaakt door de vader van een ploeggenootje van mij. Ik rijd hier op kop in de eerste ronde van 3. Totaal moest ik 3 ronden van 22 kilometer fietsen. Ik eindigde uiteindelijk op de 26e plaats.

Deze foto is ook gemaakt tijdens het Nederlands kampioenschap. Een vriendin van mij maakt heel vaak foto’s tijdens de wedstrijden en die zet ze op haar eigen facebook pagina waar iedereen ze kan bekijken.

In de winter kan ik helaas geen wedstrijden rijden op de weg, daarom train ik in de winter op de veldrijfiets. Ik rijd dan regelmatig een veldrijwedstrijd. Ik heb in oktober aan de Superprestige in Gieten meegedaan. Ik reed tussen de profs zoals Marianne Vos. Deze wedstrijd werd live uitgezonden op de televisie. Mijn opa, oma en vrienden konden vanuit de woonkamer meekijken op de televisie. Mijn moeder en zusje stonden ergens tussen het publiek. Papa en mijn trainer stonden bij de fietswissel voor als er iets met mijn fiets was. Dat gebeurde ook helaas. Mijn ketting ging eraf en toen moest ik een stukje lopen en kon ik op de fiets van mijn zusje verder. Ik vond dit een geweldige wedstrijd en volgend jaar doe ik zeker weer mee.

Bovenstaande foto’s zijn van de Superprestige in Gieten. Er was heel veel mul zand en het was erg droog. Daardoor moest ik zo nu en dan even afstappen omdat ik er niet fietsend doorheen kwam. Ook zat er een trap in waar ik zoals op de foto rechts ook moest afstappen. Na de wedstrijd was ik heel erg moe maar ik vond het heel erg leuk om hieraan mee te hebben gedaan.

Soms maak ik ook wel eens een foutje. Dat gebeurde in Gieten ook. Ik pakte het hek vast omdat ik vast zat in het zand. Daardoor kwam ik stil te staan en toen botste er iemand achter tegen mij aan. Gelukkig vielen ze zacht en ben ik gauw doorgefietst. Niet zo slim van mij maar dat hoort er ook bij.

Ik wil proberen om met fietsen het maximale uit mijzelf te halen en zover mogelijk te komen. Een doel welke ik wil halen is om opgesteld te worden voor Team Drenthe bij de “Drentse 8 van Westerveld”. Dat is een zogenaamde UCI 1.1 koers voor elite dames welke in Drenthe verreden wordt. Als dit doel bereikt is zal ik zeker meer grote koersen gaan rijden in binnen- en buitenland.
 
Ik ben blij en zeer dankbaar dat Advocatenkantoor Van Rossum mij wil steunen en vertrouwen heeft in mij en mijn ambities. Ik ga hard trainen en houd jullie op de hoogte van de voortgang van mijn seizoen.